SVENSKA
IN ENGLISH

EU tarvitsee lisää kauppaa

Suomen vientimarkkina on riippuvainen EU:sta. Noin 60% vienti tuotteistamme myydään Euroopan markkinoille. Vaikka EU:n sisäinen markkina on toimiva, siinä on myös paljon parantamisen varaa. Muun muassa palveluiden liikkuvuus ja digitaalisten tuotteiden markkina kuuluvat kyseiseen kategoriaan. Pystyäkseen tukemaan maidensa tuoton kasvua EU tarvitsee useampia ja parempia vapaakauppasopimuksia, varsinkin USA:n ja EU:n välille.

EU:n pitää keskittyä olennaiseen

EU:n tulisi keskittyä suuriin kysymyksiin, sen sijaan että eri maiden sisäistä päätöksentekoa rajoitetaan. Asioita joihin EU:n tulisi keskittyä on kaupallisuuden toimivuus, maahanmuuttopolitiikka sekä ilmastonmuutosten torjunta. Näissä asioissa tarvitsemme laajaa ja vahvaa yhteistyötä. Sen sijaan EU-maat hoitavat esimerkiksi työoikeuteen, perhe- ja sosiaalipolitiikkaan sekä koulutukseen liittyvät kysymykset parhaiten itsenäisesti.

Turvallisuus

EU:n sisäinen rajavartiosto laitos Frontex tarvitsee enemmän resursseja toimiakseen ja pystyäkseen parantamaan EU:n sisäisten sekä ulkoisten rajojen valvontaa. EU:n tulisi myös keskittyä ihmiskaupan sekä rajojen ylittävän järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

Lisää luettavaa: EU & Eurooppa  | EU & USA

FILIP

Nimeni on Filip Björklöf ja olen viittä vaille valmis taloustieteen maisteri Hankenin kauppakorkeakoulusta. Olen työskennellyt politiikassa useiden vuosien ajan, ja olen tällä hetkellä Raaseporin valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä kaupunginhallituksen jäsen (RKP). Olen työskennellyt monissa eri organisaatioissa lukuisissa eri keskeisissä tehtävissä, ja minulla on laaja verkosto sekä Suomessa että ulkomailla. Olen juuri palannut takaisin Yhdysvalloista, jossa työskentelin Yhdysvaltojen senaatissa senaattori Ron Wynerille. Minulta löytyy myös aikaisempaa kansainvälistä työkokemusta: olen työskennellyt Brysselissä viljelijöiden etujärjestössä.

Vapaus on tärkeä osa yhteiskuntaani. Uskon yksilöön ja uskon, että jokainen meistä pystyy tekemään omat valintansa. Uskon yhteiskuntaan joka luo yhtäläiset mahdollisuudet kaikille, ja uskon, että meidän tulee jättää seuraaville sukupolville parempi maailma kuin minkä me olemme perineet. Uskon, että meidän tulee auttaa avun tarpeessa olevia, sekä uskon että globaali yhteistyö on elintärkeää ilmastonmuutoksen torjumisessa sekä luonnon siivoamisessa.
TUE KAMPANJAA

Matkalla Brysseliin tarvitaan monta auttavaa käsiparia. Haluatko olla mukana tukemassa kampanjaa? On olemassa monta eri tapaa auttaa, esimerkiksi:

Puhu ystäviesi ja tuttujesi kanssa EU-vaaleista ja Filipistä
Julkaise sinun sosiaalisissa medioissa Filipistä
Lahjoita lantti tai kaksi kampanjaan esimerkiksi Mobile Payn (89048) tai Lyytin kautta
Osallistu kampanjatapahtumiin
Oikolue tai käännä tekstejä
Jaa vaaliesitteitä rappukäytävässäsi tai naapurostossasi

Ole yhteydessä filip@bjorklof.fi tai kampanjapäällikköön Emiliaa Jusliiniin osoitteeseen emilia@bjorklof.fi jos haluat osallistua!

Kiitos jo etukäteen!EU-vaalien UKK

Milloin voin äänestää?
Jos haluat ennakkoäänestää Suomessa, tee se 15-21.5, ulkomailla 15-18.5.

Milloin on EU-vaalit 2019?
EU-vaalit järjestestään 26.5, eli jos haluat äänestää vaalipäivänä, laita päivämäärä muistiin!

Olen kirjoilla Lappeenrannassa ja haluaisin äänestää sinua, onnistuuko se?
Kiva kuulla! Se onnistuu, koko Suomi on EU-vaaleissa yhtä vaalikuntaa, eli voit äänestää ketä vaan riippumatta kotikunnasta.

Miksi äänestää EU-vaaleissa 2019?
Euroopan parlementtivaalit ovat ainoa mahdollisuus suoraan vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Vahvoja protektionistisia voimia on liikkeellä,ja siksi rakentavat äänet ovat erityisen tärkeitä. Miten ja mihin suuntaan EU kehittyy vaikuttaa meihin kaikkiin.
-Filip Björklöf, ehdolla EU-vaaleissa 2019